|
#
ElIzKa_89
21.3.2013 (11:07)
Ja synkowi podaje mleczko kozie z tym ze mamy własna kozke,z modyfikowanego nie zrezygnowalam dostaje i takie i takie odkąd pije te mleczko to kupke mamy codziennie a na samym mm była jedna nawet na 8dni;/
Amelia
13 lat 5 miesięcy 12 dni
Filip
10 lat 3 miesiące 10 dni
|
|
#
Walentynki84
21.3.2013 (11:31)
Tyle ze twoj synek mlodszy jest... ja tez mam swoja koze wiec takie prawdziwe tobmleko... a cobna to pediatra... pytalas ja mojemu mleko rozcienczam z woda 1:1 ale i tak nie wim czy wprowadzac modyfikowanego
|
|
#
ElIzKa_89
21.3.2013 (11:47)
Pediatra najpierw mowila ze zaczniemy wprowadzać jak skończy pol roku ale tydzień temu stwierdziła ze możemy zacząć juz mowila tylko ze te mleko jest bardzo zdrowe dla maluszkow które maja alergie a Filip wlasnie chyba ja ma;/ ja mu nie rozcienczam
Amelia
13 lat 5 miesięcy 12 dni
Filip
10 lat 3 miesiące 10 dni
|
|
#
Konto nieaktywne
21.3.2013 (12:14)
Witajcie , 2moich synów na mleku kozim się wychowało .Też rozcieńczalam 1:1,jeśli nie dostałam w kartoniku-to uzywaliśmy tego w proszku-duża wygoda np. u lekarza,w podrózy itp..Też było oki .Najstarszy syn mial straszne alergie-chyba na wszystko możliwe,skazę ,azs itp. Po mleku kozim nic mu nie bylo.
Średni też dostawał do mleczko,ale jak ukończył rok.
U lekarzy czesto sie spotykałam ze zdaniem ,ze mleko kozie jest dla koźlęcia..ale to moje dzieci- i jak widać nie zaszkodziłam im.Bo rosną jak na drożdzach .
Tak więc smacznego maluszkowi tylko zostało życzyc ).
ps.Jest w sprzedaży również ptasie mleczko na mleku kozim.
|
|
#
Walentynki84
21.3.2013 (12:34)
tylko jak pytałam czy mm czy kozie pediatra mi powiedziala ze dzieciom ponizej 3 lat nie wolno ze wzgledu na nerki i sama teraz nie wiem
|
|
#
Konto nieaktywne
21.3.2013 (12:48)
OO -to mnie teraz zaskoczyłaś!bo nigdy nie słyszalam o negatywnym wpływie-tym bardziej na nerki! Moi nie maja razcej z nimi problemu ,więc"jak cos upiekło się ".
|
|
#
ElIzKa_89
21.3.2013 (12:54)
Pierwsze słyszę ze na nerki szkodzi,mój mąż jest tez na Kozim wychowany i zdrow jak ryba i zeby ma piękne teściowa mowila ze zawsze stomatolog sie zachwycala jego zębami rodzeństwo męża zreszta tak samo karolka a dawalas samo kozie czy mm tez?
Amelia
13 lat 5 miesięcy 12 dni
Filip
10 lat 3 miesiące 10 dni
|
|
#
Walentynki84
21.3.2013 (21:38)
Ono wlasnie nie wiem atego pytam... jeszcze pytalam mailowo innego pediatry ale na odpowiedz czekam
|
|
#
Walentynki84
21.3.2013 (21:38)
Ono wlasnie nie wiem atego pytam... jeszcze pytalam mailowo innego pediatry ale na odpowiedz czekam
|
|
#
ajlanka
26.3.2013 (21:49)
jeśli dziecko samo odstawi się od piersi, to zalecane jest kozie (dużo bardziej zbliżone do ludzkiego i zdrowsze niż krowie) ale jak mama odstawia to raczej wskazane jest mleko modyfikowane, zwłaszcza przy niemowlętach
|