|
#
paula_88
2.7.2010 (16:21)
Moja córeczka jest alergiczką, była uczulona na białko mleka krowiego, z alergii pokarmowej na szczęście wyrosła.
Do prawie roku karmiłam małą piersią, później piła Bebilon Pepti, po konsultacji z alergologiem mała zaczęła pić prawdziwe mleko przed drugimi urodzinami,.I tak zostało do dziś mała je jogurty, serki, pije mleko i nie widzę w tym nic złego.
Jednak zaznaczę, że każdy robi jak uważa. Zdania na ten temat są podzielone, nawet wśród lekarzy.
|
|
#
bajeczka
2.7.2010 (17:26)
Ja też uważam tak jak Paula,każdy ma swoje zdanie na ten temat...oczewiście ze my wychowaliśmy się na krowim i nic nam nie było ale odkąd pojawiło się mleko modyfikowane jest numerem 1 i tak już pewnie będzie.Każdy rodzic sam decyduje o tym kiedy podać dziecku mleko krowie,moja Sara chętnie je pije ale wprowadziłam je gdy miała ok.2,5 lat-od wtedy nie je już kaszek itp.Nadii jeszcze nie mam zamiaru zmieniać.To sprawa indywidualna ale dla mnie mleko modyfikowane jest zdrowsze,zawiera więcej witamin...
NADIA
13 lat 7 miesięcy 25 dni
Sara
18 lat 1 miesiąc 13 dni
|
|
#
Konto nieaktywne
2.7.2010 (18:05)
Należy też zauwazyć że teraz nawet krowy są inaczej karmione 
Za czasów naszych rodzicow i dziadkow, nie było tyle spalin w powierzu i krowy były wyprowadzane na prawdziwe pastwiska, a teraz ich pasza zostawia wiele do życzenia...
Ale każdy robi jak uważa....
|
|
#
Marley1
2.7.2010 (18:14)
nie wiem o jakie mleko krowie tu chodzi,bo dla mnie krowie to tylko to prosto od krowy,a nie z kartonika hahhah.Nasi dziadkowie czy rodzice wychowywali się właśnie na takich , nie UHT,a to ogromna różnica.My niestety męczymy się nadal ze skazą białkową,więc i tak za dużo nie eksperymentujemy,ale z drugiej str.jeżeli coś nie szkodzi dziecku i lekarz nie widzi przeciwwskazań,to dlaczego nie
Irenka
14 lat 2 miesiące 24 dni
|
|
#
ajlanka
2.7.2010 (19:56)
ja miałam na studiach na zajeciach z biochemi o roznicach miedzy mlekiem krowim a kobiecym, jest ich bardzo wiele i są istotne. Dla maluchow najlepsze jest mleko matki, lub krowie ale tak przerobione zeby jaknajbardziej przypominalo ludzkie. Tak samo nie podaje sie wysokozmineralizowanej wody dzieciom, bo ich nadmiar moze zle wplync na zdrowie i prawidlowy rozwoj dzieciaczka Nawet szczeniaczkowi nie powinno sie dawac krowiego mleka 
Akurarat ja na krowim mleku sie nie wychowałam i nie mam zamiaru dawac narazie dziecku kartonikowego, pozniej owszem ale nie bede zmuszac bo sama nie lubie pic mleka, ewentualnie jego przetwory
|
|
#
Konto nieaktywne
2.7.2010 (20:19)
nie wiem o jakie mleko krowie tu chodzi,bo dla mnie krowie to tylko to prosto od krowy,a nie z kartonika hahhah.Nasi dziadkowie czy rodzice wychowywali się właśnie na takich , nie UHT,a to ogromna różnica.My niestety męczymy się nadal ze skazą białkową,więc i tak za dużo nie eksperymentujemy,ale z drugiej str.jeżeli coś nie szkodzi dziecku i lekarz nie widzi przeciwwskazań,to dlaczego nie
Oczywiście, że mam tu na myśli prosto od krowy z prawdziwej wioski zabitej dechami
|
|
#
IwonaZ
2.7.2010 (22:25)
Tylko nie wszyscy mają dostęp do takiego mleka z wiochy.
Ja mam ale jeszcze nie będę dawała. Zmagalismy się z alergią, już minęła, ale wprowadzamy teraz wszystko powoli. Myśle, ze na mleko krowie przydzie czas za rok. Akurat mała będzie miała jakieś 2,5 roku.
Kasia
14 lat 1 miesiąc 16 dni
|
|
#
syla11
2.7.2010 (22:36)
Moj pije od 14msca rano i wieczorem butle mleka krowiego z kleikiem.
|
|
#
Ata
3.7.2010 (08:33)
a słyszał ktoś o tym ze dzieci NIE potrzebują mleka krowiego do prawidłowego rozwoju??? bo ja tak i musze przyznać ze ta teoria ma przekonujące mnie podstawy...
dlatego my póki co jesteśmy na modyfikowanym (tez oparte na krowim ale trudno - nie mozna mieć wszystkiego) ale jak mały podrośnie (jak będzie miał jakieś 3 latka) to wolę mu wprowadzić więcej warzyw do diety niż mleko krowie - no chyba ze baaaaardzo będzie lubił i chciał i sam mi będzie to mówił.
|
|
#
Ata
3.7.2010 (08:35)
aha - dodam ze tez mielismy poczatkowo z alergią pokarmową (na mleko) więc przeszlismy na bebilon pepti ale teraz przechodzimy na zwykłe modyfikowane nestle
|