Badanie dla świeżo upieczonych mam - zapraszam!
Drogie Mamy!Jestem studentką V roku Wydziału Psychologii Uniwerku Warszawskiego. W tej chwili prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej. Dotyczą one nowego tematu: zależności między więzią u mamy, a jej zdolnością do samoregulacji, w tym przypadku w momencie zmiany, jaką jest urodzenie pierwszego dziecka, a więc do podjęcia nowej roli życiowej: bycia mamą.
Zachęcam do wzięcia udziału w badaniu:
• skierowanym do mam, które niedawno urodziły pierwsze dziecko
• skierowanym do mam, których dziecko ma obecnie albo będzie miało w najbliższym czasie od 4 do 8 tygodni,
• badanie jest anonimowe i kwestionariuszowe – tzn. można je przerwać w dowolnym momencie badania, jeśli jest taka potrzeba, bo np. dzidziuś płacze albo potrzebuje mamy i dokończyć w dowolnym czasie. Całe badanie zajmuje około 35 minut,
• dla zainteresowanych po zakończeniu badań istnieje możliwość otrzymania informacji o ich wynikach.
Jeśli któraś z Was spełnia ww. kryteria i byłaby gotowa mi pomóc bardzo proszę o kontakt drogą mailową pod adresem: badaniedlamam2010@wp.pl – można zadać mi pytania, jeśli jakieś się pojawiły, także umówić się na dowolny termin badania. Jestem w stanie spotkać się wszędzie na terenie Warszawy, także dojechać w godzinach zarówno porannych jak i popołudniowych, umówić się na wypełnienie kwestionariuszy w czasie Waszego spaceru czy w kawiarni albo w czasie wizyty np. w poradni zdrowia, także na Wydziale Psychologii UW – ul. Stawki 5/7.
Pozdrawiam serdecznie!
Anna