|
#
tala208
22.5.2009 (13:46)
mój synek rok skończył 6 miesięy temu, zaczał chodzic jak mial 11 miesięcy najbardziej lubi obiadki z gerbera z pomidorami, ogólnie mówiąc ma fioła na punkcie pomidorów i uwielbia wszystko co jest z nimi związane co do mowy to duzo nie mowi narazie takie podstawowe rzeczy czyli mama, tata, baba, dziadzia, oć, idź, wejdź, zejdź, mniam, am, bardzo czesto używa słowa kude a szczegulnie jak mu cos nie wychodzi także bardzo musimy uważać jakiego słownictwa używamy w jego obecności, powoli zaczyna powtarzac niektore nazwy zabawek
|
|
#
madeleine76
22.5.2009 (14:58)
Mój Alex skończył rok dwa miesiące temu. Chodzi od dawna, ale niestety nie sam - musi mieć kogoś do pomocy (chociaż jeden palec, ale musi) lub ścianę czy meble Na czworaka natomiast biega  Mówi podstawowe słowa: baba, mama, tata no i oczywiście różne rzeczy w nieznanym mi bliżej dialekcie Jeść lubi wszystko (ma 14 zębów, więc ma czym gryźć), nie mam tu problemu, a faworytami w menu są banany, chrupki, pomarańcze, biszkopty i serki. Bawi się wszystkim, co złapie w łapkę. Uwielbia tańczyć i oglądać reklamy.
Pozdrawiam Was mamusie i Wasze dzidziusie
|
|
#
gosiaczek2286
23.5.2009 (21:54)
Moja Zuzia kończy rok za 3 tyg i 3 dni. dziś zaczęłą chodzić Zuzia uwielbia zupę buraczkową którą ja ugotuję co do słów to mówi "mama", "tata", "baba", "am" na czworakach chodzi jak tornado ")
|
|
#
monique25
5.6.2009 (09:43)
Kacperek zacząl chodzic ; sam juz je łyżeczką w swoim krzesełku raczkuje tez po całym mieszkaniu jak mu sie nogi znudzą :P ,mówi mama ; tata ; baba; dada; dzia ( dziadek ); am; i takie jeszcze inne smieszne sylaby nie to jego ulubione słowo sam sie bawi uwielbia klocki i te takie szczególnie co do otworów sie wklada cwaniak sobie wynajdzie taki otwór ze mu jednym wszystkie wchodzą Jemy wszystko , mleko rano i wieczorem tylko i rośniemy zdrowo.
|
|
#
Valerin
16.6.2009 (11:43)
moj synek roczek skończył 4maja 
zaczał juz tak samodzielnie chodzić dwa tyg po roczku a tak tylko robił pare kroków sam i siadal...
odkad skończył roczek robi sie taki samodzielny tzn sam je w krzesełku nie da sie karmic...raczkuje jak mial 10mies .
mówi: mama,tata,dada(dziadzia),baba,ewa,niam,am,tam,bam,ta(tak),nie,kaka(Kacper),
A zjedzenia wszystko je co sie mu da wiec z nim niema problemów...taki głodomorek cały czas musi ruszac buzią aby coś jesc ) a je juz wiekszosc naszych ale mniej przyprawione słoiczki dawno odrzucił a jak już je to spaghetti i zupa pomidorowa a jak był mniejszy to dania z królika...
mleko je z kleikiem a tych róznych kaszek nie chce zatolerowac jedynie ta manne i zwykła mleczn-ryzowa be niczego...
ma już 8zebów i ładnie sobie radzi z gryzieniem,
Synek sam sie lubi bawic albo z braciszkiem i przewaznie to sa auta...co zlapie do reki potrafi sie bawic nie ma ztym problemu...a tylko wystarczy właczyc muzyke to zaczyna tanczyc i jak wpadnie mu do ucha piosenka to i śpiewa...
|