Grupa: Niemowlęta
![]() |
3.1.2014 (11:26)
nie rozumiem z czym masz problem???? każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie ma sensu porównywać je do innych dzieci. Niektóre dzieci same podciągają i stają na nóżkach mając roczek a inne mogą już nawet w 8 m-cu na to nie ma reguły! pytasz czemu dziecko jeszcze nie podciąga się a wsadzasz je do chodzika, już masz odpowiedź podaną jak na tacy!!! czy zdajesz sobie sprawę z tego jaką krzywdę może wyrządzić chodzik???? dziecko nie ćwiczy w tym czymś mięśni i dlatego nie jest w stanie utrzymać swojego ciężaru!!! przecież to logiczne!!! nie wiem kto Ci takich głupot nagadał że dziecko na piersi szybciej się rozwija, ale jak na moje więcej niż 13 lat to nie miał!!!! po co na siłę dziecko stawiasz na nóżki???? przyjdzie czas to i zacznie chodzić sama, nie potrzebne mu są do tego żadne pomoce i wynalazki typu chodzik!!!! o losie!!!!! czemu coraz więcej matek usilnie próbuje dzieci uczyć chodzić tylko dlatego że sąsiadki czy znajomej dziecko już dawno zaczęło... paranoja!!!! normalnie wyścig szczurów!!! czy dziecko które zaczęło chodzić później jest jakieś gorsze???? jeśli uważasz że nie to po co chcesz to na siłę przyśpieszyć??? |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
3.1.2014 (13:20)
żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku z nóżkami to się idzie do lekarza, a nie wsadza do chodzika, bo chodzik pogłębia wadę! myślisz, że skoro wsadziłaś dziecko do chodzika i zaczęło chodzić to znaczy, że jest wszystko w porządku??? nie no proszę Cię!!! to się właśnie nazywa zmuszanie dziecka do stania! jeśli będzie chciało wstać to SAMO wstanie! Twoja "pomoc" jest mu całkowicie zbędna! w ten sposób robisz dziecku tylko krzywdę! bo mięśnie nie są jeszcze gotowe żeby utrzymać ciężar ciała a Ty stawiasz dziecko przy łóżku czy innych meblach! Ja swojego dziecka ani nie sadzałam ani nie stawiałam na nóżki, samo usiadło mając 6 m-cy najpierw trzymając się dużej poduszki lub innych przedmiotów np szczebelek w łóżeczku, a mając 6,5 m-ca sama już siadała bez żadnej pomocy! nigdy w życiu dziecka nawet poduszkami nie podpierałam! to samo tyczy się stawania! sama się podniosła mając 9 m-cy, nigdy w życiu nie stawiałam dziecka przy meblach i nie podnosiłam, dzięki temu że sama ćwiczyła mięśnie bez mojej pomocy chodzić zaczęła mając 10 m-cy i parę dni... ale czym tu się martwić????? ja pitole!!!!! znam dzieci, które zaczęły wstawać mając roczek, a 15-16 m-cy jak zaczęły chodzić i nikt się niczym nie martwił!!! zrozum kobieto, że dzieci rozwijają się w swoim tempie, martwić to by można się było gdyby 1,5 roczne dziecko nie chodziło, a nie 10 m-czne! |
![]() |
3.1.2014 (13:45)
cóż z tego, że ma 30 lat jak najwidoczniej tej osobie mózgu brak???? tak jak pisałam wcześniej moje dziecko zaczęło chodzić mając 10 m-cy a na mm jest od 2 m-ca! Więc idąc tokiem myślenia Twojej znajomej moje dziecko jest ewenementem natury, skoro odżywiane mm zaczęło chodzić mając 10 m-cy. Ciekawe co by powiedziała na dzieci moich znajomych, które karmiły piersią do 2 roku życia, a dzieci zaczęły chodzić po roczku, dwoje z nich mając 15 i 16 m-cy..... piszesz, że benc na psy zszedł, bo jak się tylko o coś zapyta to się zostaje zjechanym, a Ty inaczej się zachowujesz??? do wątku odnośnie ciąży napisałaś dziewczynie żeby się w łeb puknęła... i jak to się ma do Twojej wypowiedzi??? i to nie benc zszedł na psy tylko po prostu coraz więcej przybywa niemyślących ludzi, którym głowa służy tylko jako element dekoracyjny!!! Czasem jak czytam niektóre wypowiedzi to mam ochotę otworzyć sklep z mózgami!!! ![]() |
![]() |
|
![]() |
3.1.2014 (14:55)
a cóż to za słownictwo?? trochę kultury... jesteś matką i tak się odzywasz? współczuję w takim razie Twojemu dziecku... |
![]() |
Zaloguj się by móc odpowiadać w tym wątku.
Podobne dyskusje
Autor: justyna1609 | Ostatnia odpowiedź: 26.3.2011 (08:13)
Autor: black_orchid | Ostatnia odpowiedź: 16.11.2011 (09:56)
Czytaj na czytelni
Rozwój słuchu u dziecka Pierwszy miesiąc - rozwój dziecka Drugi miesiąc - rozwój dziecka Trzeci miesiąc - rozwój dziecka Czwarty miesiąc - rozwój dzieckaDarmowe gry dla dzieci
Litery, cyfry, kształty, kolory, wymowa liter, odgłosy wydawane przez przedmioty. To wszystko znajdziesz u nas. Zapraszamy
Lubisz nas?
Masz konto na Facebooku? Dodaj nas. Dowiesz się pierwsza co u nas slychac, nad czym pracujemy, co nowego oferuje Benc.