|
#
Konto nieaktywne
20.9.2009 (12:05)
Ja miałam podobnie Ale do smoczka nie nauczyłam.Julia też tak chodziła spać i przy piersi,jak usnęła to ja wstawałam a ona spała dalej,zazwyczaj przy cycusi trwało to 30-40min,potem usypiała w ten sam sposób tylko przy butli.
Proponuję żebyś jeszcze troszkę poczekała za 2miesiące będziesz wprowadzać nowe jedzonko i wtedy najlepiej jest odstawić pierś.
Julia sama zrezygnowała bo miałam mało pokarmu i jak miała 5miesięcy to była dokarmiana
|
|
#
colima
20.9.2009 (13:13)
a probowalas silikonowe nakladki (kapturki)?... moze wtedy sie przyzwyczai do silikonu...?
nie wiem czy malej dawalas swoj pokarm w butelce czy sztuczny?... jak sztuczny to sproboj swoj jej dac...
Jakub
11 lat 10 miesięcy 16 dni
|
|
#
L-P
20.9.2009 (18:19)
Albo kształt smoczka jej nie odpowiada... Emilka już od pierwszych godzin w domu była przyzwyczajana do smoczusia po to by właśnie uniknąć takiej sytuacji . Jako pierwszy smoczek dostała zupełnie płaski tak jak się cycuś układa w buźce podczas jedzenia,potem jak go już za bardzo wymemłała to daliśmy jej sylikonowy i było w porządku. Przez to już w 2 miesiącu mogliśmy jej podać herbatkę z kopru włoskiego (miała problemy z kupką i to pomogło). Spróbuj zrobić tak że jak już zaśnie przy cycusiu - jak się naje-to taki śpiący dzióbek delikatnie po dotykaj smoczusiem , jak nie otworzy to wyciśnij sobie ze 2 krople pokarmu na niego i też spróbuj...może się uda..nie wiem co Ci tu jeszcze doradzić ..jak coś wymyślę to napiszę... i daj znać czy coś pomogło
Emilia
11 lat 11 miesięcy 24 dni
|
|
#
trollflicka
20.9.2009 (19:45)
ja mojej to wręcz musialam dać smoka, bo rączki ciumkała i nie chciałam, żeby jej tak zostało. sprawdź może inny kształt. moja akceptuje tylko smoki avent. i zrobiłabym tak jak L-P radzi
Powodzenia
|
|
#
bajeczka
20.9.2009 (20:31)
Witaj,ja mam ten sam problem,mala nie chce smoka choc probowalam juz kazdych ksztaltow,ma odruch wymiotny jak probuje jej dac,z butelka tez mialam podobnie,2 tygodnie uczylam ja pic z butelki avent,wkoncu sie nauczyla,teraz karmie ja i piersia i butla bo wczesniej stale bylaby przy piersi,nic nie moglam zrobic,chce ja nauczyc bo ssie raczki no ale narazie z marnym skutkiem,trzymam kciuki za ciebie i za siebie bo starsza moja miala smoka i wiem jaki jest pomocny,pozdrawiam!
NADIA
11 lat 8 miesięcy 15 dni
Sara
16 lat 2 miesiące 3 dni
|
|
#
arvona
20.9.2009 (21:04)
moze chodzi o ksztalt? moja Hania tez non stop chciala byc przy piersi pierwszy smoczek nie przypasowal jej ale ten z aventu w ksztalcie lezki odrazu przypadl do gustu.
Hania
14 lat 3 miesiące 8 dni
|
|
#
MoniaG
20.9.2009 (21:56)
My też mamy ten sam problem... Mały na początku nie chciał cumelka a że prawie wogóle nie płakał nie dawaliśmy mu go. Myślałam że obędzie się bez smoczka ale gdy skończył trzy miesiące, potrzeba ssania nasiliła się i musieliśmy go nauczyć bo nie nadążałam wyciągać mu rączek z buźki. Na początku miał odruch wymiotny, dławił się i różne cuda wyprawiał, później traktował wkładanie cumelka jako świetną zabawę. A teraz już coraz częściej przyssie się i coraz bardziej mu to pasuje. I faktycznie odpowiada mu tylko smoczek awentu a próbowaliśmy różnych.
|
|
#
Nibylandia
21.9.2009 (07:58)
Ja mam te problem, że ona całą noc chciałaby ssać pierś... Co do smoczów to kupiłam różne kształty... ten z aventu też mam, ale to wszystko na nic. Ja na początku miałam mało pokarmu więc córka była dokarmiana mlekiem modyfikowanym, ale jak zauważyła, że z piersi leci więcej to od tamtej pory nie chce mi pić mleka z butli. Już nawet oszukałam ją, że odciągnęłam troche swojego pokarmu i podałam przez butelke, to za 1-szym razem wypiła, później już nie chciała hehe. Nastusia zaczęła mi teraz jeść zupki, kaszki i deserki, więc może będzie lepiej... przynajmniej mam taką nadzieje Aha a co do podania jej smoczka jak uśnie sobie przy piersi - to też tak próbowałam, ale ona zaraz sie budzi i robi minke w stylu "co Ty mi za obrzydlistwo wkładasz do buzi" i wypluwa smoka i zaczyna się krzyk... Dziękuje wszystkim za rady :*
|
|
#
bajeczka
21.9.2009 (16:57)
hej,wlasnie wrocilam z zakupow,kupilam smoczek z aventu jestem ciekawa jak bedzie sie podobal malej..a co u was?
NADIA
11 lat 8 miesięcy 15 dni
Sara
16 lat 2 miesiące 3 dni
|
|
#
Nibylandia
22.9.2009 (06:58)
U mnie nic nowego. Chociaz nocka dzisiaj ciut lepsza byla. Wczoraj próbowałam ja uspać w wózku, bo co ją wzięłam na ręce to chciała do piersi, ale oczywiście smoczek - bee. Także troszke ją wymęczyłam, to później zjadła troche mleka i poszła spać
|