|
#
Konto nieaktywne
3.1.2010 (14:41)
kazde dziecko ma inna skore i dlatego kazdemu pomaga inny krem dlatego jak u Ciebie nie pomagaja Termantiol ani nivea Baby to moze sproboj Sudocrem....
|
|
#
whysky
3.1.2010 (16:26)
U mnie było to samo, aż pęcherze dostała na pupci. Odstawiłam chusteczki i przemywalam pupe tylko ciepłą wodą, obowiązkowo wietrzenie pupy.. Kupiłam Pentacrem i po jednej dobie już było lepiej a do pediatry i tak poleciałam bo już bylam zarejestrowana. Dostałam receptę na krem robiony w aptece i od tego czasu zero odparzeń.
|
|
#
Konto nieaktywne
4.1.2010 (10:14)
Dostałam receptę na krem robiony w aptece i od tego czasu zero odparzeń.
jest super na odparzenia ,mało kosztuje i jest wydajny
|
|
#
Konto nieaktywne
4.1.2010 (14:46)
Mój maluszek nie ma co prawda problemów z odparzoną pupka,ale raz jeszcze w szpitalu pielęgniarki doprowadziły do tego że malec miał bardzo odparzoną pupkę i nawet ranki na pupci,oczywiście smarowały to sudokremem. Ja go bardzo szybko odstawiłam i więcej nie użyłam.Smarowałam pupcię bepantenem i szybko wszystko się wyleczyło,do tej pory tylko tym smaruje i mały ma gładziutka zdrową pupcię bez żadnych problemów.spróbujcie on naprawdę działa,niedawno też córcia mojej koleżanki też miała problem z pupcią,podsunęłam jej ten krem i zadziałał idealnie.
|
|
#
ela_rm
5.1.2010 (17:23)
Skóra dziecka jest bardzo delikatna, podrażnić i doprowadzić do stanu zapalnego mogą, np.: mocz, resztki stolca, środków piorących, czy też kosmetyki do pielęgnacji skóry niemowlęcia.
Leczenie zapalenia polega na dokładnym myciu okolicy zmienionej chorobowo- wystarczy czysta wodą z mydłem, a następnie zastosowanie odpowiednich kremów (dostępnych w aptece bez recepty), np. sudocrem. Zmieniajmy dziecku często pieluszki, unikajmy ceratek i plastikowych majteczek- nie dopuszczają one powietrza do skóry, co powoduje odparzenia. Dobrą metodą jest także kąpiel w nadmanganianie potasu.
Tutaj znajdziecie więcej informacji na temat odparzeń: http://www.mamopedia.pl/0-3-mies/zdrowie/odparzenia (chociażby więcej o zapobieganiu).
Powodzenia!
Ela, redaktorka Mamopedii
|
|
#
Konto nieaktywne
6.1.2010 (17:17)
ja z doświadczenia wiem że sudocrem może zapobiegać zapaleniu ale już powstałego raczej nie wyleczy
|
|
#
Konto nieaktywne
7.1.2010 (07:13)
# safira wczoraj o 17:17
ja z doświadczenia wiem że sudocrem może zapobiegać zapaleniu ale już powstałego raczej nie wyleczy
dokładnie
|