|
#
Konto nieaktywne
20.8.2011 (15:37)
Julia dobry temat ja mam ten sam problem..młoda od poł roku zaczeła wybrzydzac, wczesniej na sniadania jadła kaszki,jajka, chleb z wedliną, omlet, nalesniki itd,a teraz tylko danonki..masakra jakas..tez nie mam pomysłow co jej dawac.Oj zapomniałam... ostatnio polubiła grzanki..wiec je te nieszczesne grzanki i danonki i obrzydliwe parówki z warzyw pomidora.Z obiadami problemów nie mam.
Dziewczyny co dajecie swoim maluchom na śniadanka i kolacje?
|
|
#
JoannaS
20.8.2011 (22:03)
dobry wątek,
moja córcia nie pije mleka modyfikowanego, więc na śniadanie i kolacje dawałam jej kaszkę ostatnio jest bunt i na ta postac mlecznego posiłku. Nie mam pomysłu na śniadania i kolacje. chlebek zjada nawet chętnie ale nie za dużo Kropka jakie dajesz parówki? czekam na rady doświadczanych mam
|
|
#
somes
20.8.2011 (23:14)
hmmm moze:
-jogurt
-jogurt naturalny z owocami zrobiony samodzielnie lub np owoce z jogurtem z gotowego sloiczka
-jajecznica
-jajko na miekko
-tosty z serem lub wedlina i serem
-kanapka wedle uznania
-buleczki brioszki-to sa maslane lub mleczne nieduze bulki
-serek typu danonek jezeli sa dostepne dla dzieci w tym wieku bo nie wiem czy w polsce czasem danonki nie sa od 3 lat ale to wedle uznania bo wiem ze mamy daja juz nawet zwykle serki danio
- parowki u nas sa rzadko ale jak juz to musza miec nie mniej niz 75% miesa i musza byc z miesa a nie z (mom) czyli z miesa oddzielonego mechanicznie
-budyn
-kaszka ,u nas kaszka ostatnio jedzona jest raz na dwa tyg i raczej juz wiecej nie bedziemy kupowac
-czasami nathan potrafi zjesc na sniadanie tylko kawalek zwyklej suchej bulki
mleko pije dwa razy dziennie jak sie obudzi i przed snem
dawid
14 lat 7 miesięcy 0 dni
Nathan
10 lat 9 miesięcy 14 dni
|
|
#
somes
20.8.2011 (23:16)
co do tego ze dzieci zaczynaja fisiowac przy jedzeniu to normalne do tego czasu poznaly juz duzo smakow i teraz wybieraja to co im bardziej smakuje heheh,
dawid
14 lat 7 miesięcy 0 dni
Nathan
10 lat 9 miesięcy 14 dni
|
|
#
Konto nieaktywne
21.8.2011 (10:08)
Spróbuje dac młodej tosty moze zje...Kropka jakie dajesz parówki?
zwykłe berlinki...mają lepszy skłąd niz np;morlinki dla dzieci.
|
|
#
nati25
21.8.2011 (11:07)
co do tego ze dzieci zaczynaja fisiowac przy jedzeniu to normalne do tego czasu poznaly juz duzo smakow i teraz wybieraja to co im bardziej smakuje heheh,
Racja, moja np dziś zjadła na śniadanie 75ml kaszki, i 4skórki z suchego chleba
Zuzia
10 lat 9 miesięcy 16 dni
Mikołaj
6 lat 2 miesiące 3 dni
|
|
#
Julia06
21.8.2011 (15:43)
somes to wszytsko co wypisalas to mala nie chce nic z tego dzis znowu nic nie zjadla na sniadanie!! a parowki to berlinki kupuje , rece mi opadaja ,niewiem jak ja karmic bo z dnia na dzien zaczyna coraz bardziej wybrzydzac ,juz ziemniakow tez nie chce
|
|
#
nati25
21.8.2011 (19:07)
somes to wszytsko co wypisalas to mala nie chce nic z tego dzis znowu nic nie zjadla na sniadanie!! a parowki to berlinki kupuje , rece mi opadaja ,niewiem jak ja karmic bo z dnia na dzien zaczyna coraz bardziej wybrzydzac ,juz ziemniakow tez nie chce
Nie zwracaj uwagi czy ona zje, czy nie. Dzieci wyczuwają nasz stres.
Zuzia
10 lat 9 miesięcy 16 dni
Mikołaj
6 lat 2 miesiące 3 dni
|
|
#
Julia06
21.8.2011 (22:17)
ja jej zostawiam talerzyk z jedzonkiem i robia inne rzeczy jak zje to super ale zawsze konczy sie na porozrzucaniu jedzenia i tyle :/
|
|
#
Konto nieaktywne
24.8.2011 (15:09)
moze,jogusrt jej daj,jakies kanapeczko zrób takie małe kwadraciki:-),albo jajko smazone lub gotowane:-)
|