![]() |
20.11.2011 (08:30)
Olus bardzo lubi bajki nie zauważyłam żeby jakoś źle na niego wpłynęły dzięki mini mini i teraz nie wiem czy dobrze podam tytuł literkowe chochliki (w kaążdym razie jest bajka gdzie uczą angielskiego) OLEK potrafi po angielsku do 5 policzyć na zmianę z mini ogląda boomerang tam jest tom i jerry przyjaciele z kieszonkowa póki co nie pozwolę mu na cartoon network--bajki masakra moim zdaniem są odp dla dzieci powyżej 7r.ż oglądamy z umiarem czyli nie cały dzień.......w między czasie robimy inne ciekawe rzeczy |
![]() |
20.11.2011 (09:44)
Mimo,że ja mam jeszcze malutkiego Szkraba to dołączę się do wątku![]() Moim zdaniem bajki na mini mini i np. smerfy,gumisie itp. są dobre dla dzieci bo także uczą pewnych zachowań. Wiem,że moje dziecko takowe bajki będzie oglądać,a za to nie pozwolę mu na bajki z cartoon network bo tam to sama agresja i nic więcej co mogłoby wnosić coś pozytywnego do zachowania malucha! |
![]() |
|
![]() |
20.11.2011 (22:05)
Ja wiem, że skoro mój synek już teraz tak uwielbia bajki dla najmłodszych niedługo właśnie będzie chciał oglądac również bajki z cartoon network i inne dla starszych dzieci. Wtedy trudno będzie zabronić tym bardziej , że większość jego rówieśników tez pewnie będzie je oglądać. Może lepiej pozwolić , a właśnie mieć nad tym kontrolę. Póki co ogląda bajeczki dla najmłodszych i tutaj bardziej niz treść martwi mnie ilość bodźców przesyłanych z telewizora do tak małego dziecka o czym tyle się naczytałam. Wiadomo, że dziecko powinno poznawać świat empirycznie na zasadzie doświadczenia a tutaj gotowe obrazy , które nie wszystkie rozumie. Jednak skoro tyle mam, których dzieci oglądały bajki od małego się wypowiedziało, ze w niczym ich dzieciom oglądanie bajek nie zaszkodziło, a wręcz uczyły się słówek i piosenek itd....i się świetnie rozwijają to chyba nie ma co przesadzać. |
![]() |
27.11.2011 (23:47)
|
![]() |
27.11.2011 (23:50)
Witajcie![]() ![]() |
![]() |
27.11.2011 (23:52)
Moim zdaniem najbardziej łagodne dla małych maluchów są bajki na mini mnini bo nie ma w nich przemocy a wręcz odwrotnie uczą i bawią![]() |
![]() |
27.11.2011 (23:54)
Swiete slowa!Pozdrawiam |
![]() |
5.1.2012 (13:06)
moja odkad pamietam miala non stop wlaczone mini mini, teraz oglada bardziej rozwojowe bajki hihi ![]() |
![]() |
14.2.2012 (13:16)
Zdawanie się tylko na kanał telewizyjny też jest zgubne. na Cartoonie jest np. sympatyczna bajka Przyjaciele z kieszonkowa ![]() A na mini mini (i innych kanałach oczywiscie to samo...) oprócz sympatycznych bajeczek, leci równie dużo "sympatycznych" reklam, które zakorzeniają się w dziecięcych główkach. Dlatego nie jest dobrze, gdy tv gra non-stop, a dziecko jednym okiem zerka, lepiej włączyć na konkretną bajkę i po niej wyłączyć. A bezpieczną dawką dla dziecka do dwóch lat jest 15 minut dziennie, do trzech lat 30 min. Wiadomo, że raz na jakiś czas jak poogląda dłużej to nic się nie stanie, ale skutków całodziennego wpatrywanai w pudełko nie zobaczycie po dwóch latach ( choć można, część dzieciaków gubi zdolność wyobrażania, wymyślania zabaw ![]() ![]() |
Zaloguj się by móc odpowiadać w tym wątku.
Darmowe gry dla dzieci
Litery, cyfry, kształty, kolory, wymowa liter, odgłosy wydawane przez przedmioty. To wszystko znajdziesz u nas. Zapraszamy
Lubisz nas?
Masz konto na Facebooku? Dodaj nas. Dowiesz się pierwsza co u nas slychac, nad czym pracujemy, co nowego oferuje Benc.