|
#
Konto nieaktywne
16.9.2011 (15:19)
moja córka lubi wodę ale smakową... sama osobiście daję jej herbatę i mało słodzę z powodu ze nie chce jeść
|
|
#
somes
16.9.2011 (15:42)
moje dzieci pija wode
ze starszym zrobilam blad bo podawalam soczki i dopiero po roku udalo mi sie nauczyc go pic wode ,dlatego z mlodszym juz nie robilam tego i od noworodka pije tylko wode ,teraz juz od czasu do czasu soczek oczywiscie tez ale soczek jest czyms w rodzaju dodatku a nie stalym napojem 
mysle ze nie trzeba dziecka do niczego przekonywac jezeli od malenkiego bedzie dostawalo tylko wode, 
jak sie podaje slodkie napoje od malego to wtedy jest faktycznie klopot i sie wcale dzieciom nie dziwie
dawid
16 lat 9 miesięcy 14 dni
Nathan
12 lat 11 miesięcy 28 dni
|
|
#
karolka23
16.9.2011 (15:54)
Moje dziecko od urodzenia pije tylko wode -zywiec wlasnie 
soczki czasem tez ,ale i tak nie wypije calego
a po marchewkowym ma odruch wymiotny wiec nie kupujemy
|
|
#
Konto nieaktywne
16.9.2011 (15:59)
mój pije żywca wode te smakowe albo mineralna nestle:-)herbatke pije z cytrynka i soki ale jak go najdzie:-)
|
|
#
magdafer
16.9.2011 (17:03)
moj maly pije herbatki smakowe,soki marchewkowe lub 100 %owocowe a od niedawna wode niegazowana,ale niestety nie przypadla mu ona do gustu
|
|
#
Konto nieaktywne
16.9.2011 (17:09)
Moj synek pije głownie wode niegazowana zwykla i smakowa i herbatki granulowane wlasnie na tej wodzie,nieraz napoje,soczki ale to jako dodatek.Odradzam picie wody Zywiec Zdroj.Moj synek od noworodka byl pojony ta woda i mleko te mial na niej robione a teraz niedawno sie dowiedialam bo w tv na programie tvn style ostrzegali e to jest najbardiej zakamieniona woda!Trzeba uwazac na malutkie nereczki naszych dzieci.
|
|
#
kasik84
16.9.2011 (17:12)
Witam,
moja córka, niestety, od początku była nauczna pić soczki... nad czym teraz bardzo ubolewam... przekonała się do wody, ale smakowej - żywca właśnie - cytynowej... taką zwykłą mineralną niegazowaną oczywiście wypije, ale tylko wtedy jak nie ma nic innego...
a synkowi, tak jak Somes, od razu podawałam tylko wodę... nie chce pić żadnych soków, ewentualnie kompot zrobiony przez babcie... a tak to tylko woda do picia... najważniejsze żeby dzieciaczka od samego początku nauczyć pić wodę, później nie będzie w tym żadnych problemów
wydaje mi się że również świadomość rodziców jest co raz lepsza i co raz więcej ludzi zdaje sobie sprawę z tego że nie wszystko co kolorowe i z postaciami z bajek nie koniecznie musi być dobre dla ich dzieci.
a my z mężem niestety nie mamy zbyt dobrych nawyków... mąż pije głównie cole, a ja bazuję na herbatach i sokach...
Oleńka
16 lat 6 miesięcy 14 dni
Leon
12 lat 4 miesiące 5 dni
Filip
8 lat 7 miesięcy 24 dni
|
|
#
Konto nieaktywne
16.9.2011 (17:19)
moj starszy synek pije slodkie i nie da sie go przyzwyczaic do wody i tu zrobilam blad duzo problemow z zabkami ale olinek pije wode ....
|
|
#
paula_88
16.9.2011 (20:21)
Moja córcia głównie pije wodę.
Chociaż od czasu do czasu kupię jej kubusia, soczek jabłkowy, a nawet coca-colę, jak jesteśmy w pizzerii
|
|
#
Konto nieaktywne
16.9.2011 (20:28)
moja córka coca cole piła by tonami... ale daję jej okazjonalnie... tak jak ty... ja jak byłam mała nie cierpiałam gazowanych napoi a teraz żyć bez nich nie mogę
|