|
#
ewelinasi
29.10.2014 (11:33)
Wyleczyć chyba nie, zaleczyć tak, a z czasem maluch może z tego wyrosnąć. U naszej Tosi azs ujawnił się koło 3 miesiąca życia, wysuszona skóra z czerwonymi plackami, nasza pediatra odradziła sterydy, kazała poszukać dobrych emolientów, które sprawdzą się u naszego dziecka. No karmiłam piersią więc wyeliminowałam wszystkie pokarmy które mogą uczulać malucha. U nas sprawdził się cetaphil a w chłodniejsze dni takie jak teraz maść cholesterolowa. Emolium, balneum nie dało u nas rady. Odpowiednia pielęgnacja i azs można opanować. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia.
|
|
#
pwerc
30.10.2014 (06:42)
opanowanie tej choroby jest niemalże nie wykonalne w pierwszych okresach przechodzenia jej. Bywa że kilka lat będziesz musiała się z tym męczyć nim dany krem zacznie działać. Mimo to i tak będą się co chwila pojawiać plamy.
|
|
#
kitka5
3.11.2014 (19:44)
nie ma się co załamywać, naprawdę jest wiele gorszych chorób, z AZS da się żyć. Emolienty przede wszystkim, warto również sięgnąć po dobrą maść, ale jak radzi ewelinasi - najlepiej bez sterydów. Dermaveel jest bardzo dobry, daje rewelacyjne efekty i to w krótkim czasie. A nie ma sterydów i można kupić bez recepty. Często mamy polecają też kąpiele w krochmalu.
|
|
#
mamamloda
17.12.2014 (10:32)
My stosujemy emulsję do kąpieli, krem i szampon Oilatum. Tutaj znajdziesz też więcej porad na ten temat http://tescolovesbaby.pl/atopowe-zapalenie-skory-u-dzieci/ U nas naszczęście AZS minęło po 1 roku, ale dalej uzywamy specjalnych środków pielęgnacyjnych, zwracamy uwagę na to by ubranka były wykonane z naturalnych tkanin
|
|
#
kitka5
20.12.2014 (19:55)
fajna jest taka aplikacja do pobrania, dla rodziców dzieci z azs właśnie
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.heel&hl=pl
nie przycina się ani nic.
|
|
#
MamaJagody
23.8.2017 (10:48)
Ja kupuję serię Eloderm dla dziecka zaczęłam od emulsji do kąpieli, a teraz dziecko starsze więc mamy też żel do mycia. szampon, balsam i krem. Cała seria zawiera kwasy omega świetnie nawilża i regeneruje.
|
|
#
vesolka
11.1.2020 (22:15)
mój syn ma atopowe zapalenie skóry, trzeba stosować odpowiednie kosmetyki by nie pogorszyć jej stanu, na szczęście dostępność tego typu kosmetyków jest spora, sprawdziły nam się z linii atoperal baby, jest tam kilka róznych produktów, szczególnie lubię piankę do mycia i emulsję do ciała
|