|
#
angwie2
31.10.2013 (18:47)
Miluszka gratulacje życzę spokojnych 9 miesięcy...
|
|
#
Kasiaa_89
31.10.2013 (20:12)
Hej,
Dołączam się do wątku. Mój termin porodu początkowo wychodził na 4 czerwca, ale gdyż mam cykle 35 dniowe przesunął się na 12 czerwca
|
|
#
miluszka
1.11.2013 (08:24)
Angwie - dzięki! Niezmiernie miło było mi założyć brzuszek ponownie choć to dopiero początek i jeszcze serduszka nie słyszałam!
Kasia - opowiadaj zatem jak się czujesz? czy mdłości dokuczają? Czy USG już wykonane i usłyszałaś serduszko? I kiedy USG na przezierność koło 12 tc? No i co czujesz: dziewucha czy chłopiec? 
Do mnie jeszcze nie dociera, choć czuję ewidentnie, ciąża potwierdzona testami oraz betahcg, USG z biceim serduszka 12.11. - już się doczekać nie mogę.
Pola
12 lat 8 miesięcy 10 dni
Nelka
8 lat 8 miesięcy 22 dni
|
|
#
Kasiaa_89
1.11.2013 (12:08)
Oj mdłości dokuczają i to od samego początku, dzisiaj doszły również wymioty.
Tak USG już miałam i 12 października usłyszałam bicie serduszka
Teraz w środę miałam ponownie USG i widziałam już główkę, brzuszek, rączki i nóżki.
Następne USG mam w 12tc na przezierność.
A co płci dziecka to nie mam pojęcia, zachcianki mam i na kwaśne i na słodkie
Na początku też robiłam beta HCG, pierwszy wynik był 3500, a po 5 dniach wzrósł do 15000. A Ty jak się czujesz?
|
|
#
angwie2
1.11.2013 (18:31)
I pomyslec ze niedawno ja chodzilam z brzuszkiem :-) a moj maluszek jutro juz 4 miesiace bedzie miec czas pedzi jak szalony..
|
|
#
miluszka
2.11.2013 (16:23)
No u mnie na razie mdłości brak, jedyne co to bóle brzucha jak na okres, bolesne piersi i pod wieczór wzdęcia.
Progesteron mam wysoki - ale to ponoć dobrze, bo na utrzymanie ciąży i tak o! teraz byle do 12.11. 
Kasia - pracujesz? w pracy już wiedzą?
Pola
12 lat 8 miesięcy 10 dni
Nelka
8 lat 8 miesięcy 22 dni
|
|
#
Kasiaa_89
4.11.2013 (12:39)
Ja nie pracuję już od początku października, ponieważ miałam silne bóle kręgosłupa i miałam zalecane leżenie. Od samego początku ciąży biorę duphaston i luteinę, ponieważ miałam niski progesteron i problemy z zajściem w ciąże.
|
|
#
miluszka
6.11.2013 (07:18)
Witam,
Jak się czujecie? 
Ja pracuję i będę pewnie jak długo się da. Bardzo lubię swoją pracę... nie wiem jednak czy będzie dla mnie powrót, no ale to teraz się nie liczy! Postanowiłam, że powiem dopiero w 2 trymestrze lub jak już trochę będzie ciążę widać. U Ciebie brzuszek już się zarysowuje?
Ja zaraz śmigam do endokrynologa (mam problemy z tarczycą i w ciąży trzeba szczególnie o nią dbać) i na pobrania.
Jaki masz Kasia termin porodu z OM i z pierwszego USG?
Pozdrawiam,
M.
Pola
12 lat 8 miesięcy 10 dni
Nelka
8 lat 8 miesięcy 22 dni
|
|
#
Kasiaa_89
6.11.2013 (16:32)
Brzuszka u mnie jeszcze nie widać, chociaż mam problem z dopinaniem się już w spodnie, ale to wszystko przez mój podwójny apetyt 
Wszystkie kalendarzyki wyliczają mi termin porodu na 4 czerwca, ale mam nieregularne cykle co 33-35 dni, więc przesunie się to o kilka dni.
Ostatnio lekarz na USG 3D wyliczył mi termin na 8 czerwca, a inny lekarz na zwykłym USG wyliczył na 12 czerwca. Według moich obliczeń będzie to jednak ten 8 czerwca 
Teraz mam wizytę u lekarza 14 listopada, ponieważ zdecydowałam się na zmianę lekarza. Mój dotychczasowy lekarz bardzo nie jest za braniem progesteronu w ciąży i kazała mi już go odłożyć. Wg mnie jest to za wcześnie, i bardzo się boję, jest dopiero 10 tydzień, a większość lekarzy zaleca branie duphastonu do 12 tygodnia, a luteinę nawet dłużej.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę 12 listopada, mam nadzieję, że zobaczysz już bijące serduszko
|
|
#
Kasiaa_89
13.11.2013 (13:16)
Cześć Miluszka,
Jak się czujesz? Jak po wizycie u lekarza?
Pozdrawiam
|