|
#
milenaxxx
26.7.2016 (10:53)
Witam
Jestem mamą 4 latki , teraz spodziewamy się drugiego maleństwa termin styczeń 2017
pozdrawiam
|
|
#
merlinka
26.7.2016 (10:55)
Witam! Jestem mamą dwójki dzieciaczków, teraz czekamy na trzecie maleństwo. Termin mam na koniec stycznia.
|
|
#
merlinka
26.7.2016 (11:01)
#milenaxxx znasz już płeć swojego maleństwa?
#angel1984 - widzę, że ty podobnie jak ja wiekowo, no i też z trzecim bobasem startujesz... Mój synek to sam jeszcze malutki jest... w dodatku wciąż na piersi... łatwo nie jest - przystawiam się do zakończenia karmienia.
|
|
#
milenaxxx
26.7.2016 (11:04)
#merlinka narazie są przypuszczenia na 80% wyszło na prenatalnych że dziewczynka ale teraz w sierpniu mi potwierdzą. Termin mam na sam początek stycznia, jestem po pierwszych prenatalnych i teraz dopiero usg bedzie polowkowe a jak tam u Ciebie znasz już płeć?
|
|
#
merlinka
26.7.2016 (12:25)
Ja też nie znam płci, ale jak dzidzia dobrze się ułoży to w poniedziałek się dowiem
A jak znosicie ciążę? U mnie masakra - wymiotuję prawie po każdym jedzeniu, a mimo to brzuszek mam spory jak na ten tydzień ciąży...
Robiłyście jakieś dodatkowe badania w ciąży?
Ja właśnie jestem po Pappa i wyniki wyszły super! Teraz czekam na bardzo ważną kontrolę w 16tc.
|
|
#
milenaxxx
26.7.2016 (12:49)
#merlinka ciążę znosimy bardzo dobrze teraz wcale nie mam żadnych dolegliwości, na początku trochę zgagi było i brak apetytu ale nie ma na co narzekać Brzuszek też już dosyć spory jest jak na 17 tydzień .
Z dodatkowych badań tylko robiliśmy prenatalne usg i z krwi odnośnie wad genetycznych takich jak down ale wyszły bardzo dobrze teraz będziemy mieli prenatalne dopiero w 21 tyg ciąży.
Ogólnie jestem na diecie aby za dużo nie przytyć i jak na razie się udaje
|
|
#
merlinka
27.7.2016 (06:45)
Hej milenka - - w ciąży wszystkie badania są prenatalne
W 13 tc jest usg genetyczne, a w 20 usg anatomiczne.
A te badanie z krwi to podejrzewsm też test pappa.
A cóż to za dietę masz #milenaxxx?
Ja nie jem czekolad i słodyczy, bo mnie od nich odrzuciło. Ale tak to wcinam wszystko na co mam ochotę Na razie mam 1 kg do przodu, ale kiedy budzę się rano już go nie ma.
Na ostatnim usg (12+3) dzidziuś miał 6 cm i ważył 18 czy 20 g. Całkiem ładnie jak na ten tydzień, wcześniejsze bobasy były zawsze za małe w stosunku do tyg. ciąży. Ale każde z masą ur. ok. 3 kg. Ciekawe jak będzie tym razem
|
|
#
angel1984
29.7.2016 (16:51)
hej
u mnie brzuszek spory jak na ten tydz ciąży, większy niż miałam z córkami
z dolegliwości nie miałam prawie żadnych, może ze 4 5 razy wymiotowałam i to wszystko, na początku pojawiała się senność, teraz wszystko minęło 
Nie wiem jeszcze co będzie naturalnie liczę na synka
|
|
#
merlinka
30.7.2016 (07:42)
#angel1984 a który masz tydzień ciąży ina kiedy termin dokładnie? Trzymam kciuki za chłopca. U mnie w domu już parka, więc płeć jakby nie ma aż takiego znaczenia. Córka marzy o siostrzyczce (naturalnie), dla synka lepszy byłby męski kompan do zabawy ze wzg. na małą różnicę wieku. Ale ja z mężem absolutnie ucieszę się z każdej
płci - wiadomo, oby zdrowe było!
|
|
#
angel1984
31.7.2016 (20:05)
13 tydzień 4 dni, termin an koniec stycznia
|