Grupa: Karmienie piersią
|
|
12.10.2009 (07:21)
No ja tez chętnie poczytam, bo jak na razie to nie widzę żeby moja pijawka się sama odstawila. A już zaczynam o tym myśleć, bo w nocy domaga się ciagle, a chciałabym żeby noc przesypiala... Czy w dzień tez się domaga Twoj synek, czy tylko wieczorem na przykład go karmisz?? |
|
|
|
|
|
12.10.2009 (09:57)
Ja też mam taki problem. Nikusia ma juz prawie 10 miesięcy, a ja nie widzę perspektyw na to żeby cycuś jej się znudził Nauczyła sie spać przy piersi i w efekcie tego ja nie mogę się wyspać Wstaję zmęczona i obolała, bo muszę leżeć całą noc na tym samym boku. Życzę powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12.10.2009 (11:11)
Dziękuję Jakoś musze dać radę, nie mogę jej karmić w nieskończoność, bo wracam na studia. Chociaż mi też jest bardzo szkoda tego cycusiowania
|
|
|
|
|
|
12.10.2009 (11:19)
Kochane,z karmieniem to ciężka sprawa! Najpierw trzeba przygtować samą siebie , żeby się zabrać za odtsawianie,bo jeśli my sie nie przygptujemy,będziemy za słabe i płacz naszego maleńtwa zmiękczy nas b.szybko. U mnie wyglądało to tak. Synek budził sie w nocy b.często,jadł iewiele,pewnie bardziej chciał sie przytulić do cycuszk. Najpeirw zaczełam odstawiać cyck,a w dzień,codziennie jedno karmienie mniej i cos innego pysznegow to miejsce póżniej przyszedł czas na odstawienie i w nocy.miałam o tyl żle,że mój Tomcio nie chciał w ogóle butli,ani wody ani hernatkia ni mleczka,nic a nic z butli. odstawiłam synka troszkę dratycznie.co noc jedno karmienie mniej az ,płakał i 2 godziny w środku nocy a ja razem z nim,ale 3 cięzkie noce i udąło się!potem mleczko mieszałam z kaszką owocową,bo musiał pic przeochydny nutramigem.Z tym tez każdego dnia mniej kaszki więcej mleczka i sie przyzwyczail.po skończeniu 10miesięcy Tomcio już nie byl na cycuszku!kochane,trzeba wielikiej siły i konsekwencji ale oplaca się,. i nie odkładajcie na póżniej,bo cyzm póżniej tym cięzej.powodzonka!!!!
|
|
|
12.10.2009 (11:19)
Ja też bardzo się bałam jak Ania zareaguje na odstawienie od piersi ale gdy dowiedziała się że jestem w ciąży to wiedziałam że to nieuniknione.Jak Ania miała 14 miesięcy to jadała 3 razy dziennie .Pewnego dnia dałam jej tylko raz pierś a gdy chciała znowu to powiedziałam jej że to dla drugiej dzidzi.Na drugi dzień też dałam jej tylko raz .A na trzeci już wcale jej nie dałam i nie było płaczu.Za to bardzo się do mnie tuliła a i ja okazywałam jej dużo czułości ale z zasłoniętymi piersiami.Było mi ciężko psychicznie bo lubiłam karmić a Ania do tej pory lubi się tulić .
|
|
|
Zaloguj się by móc odpowiadać w tym wątku.
Podobne dyskusje
Autor: Magda1985 | Ostatnia odpowiedź: 26.6.2010 (14:28)
Darmowe gry dla dzieci
Litery, cyfry, kształty, kolory, wymowa liter, odgłosy wydawane przez przedmioty. To wszystko znajdziesz u nas. Zapraszamy
Lubisz nas?
Masz konto na Facebooku? Dodaj nas. Dowiesz się pierwsza co u nas slychac, nad czym pracujemy, co nowego oferuje Benc.

Nauczyła sie spać przy piersi i w efekcie tego ja nie mogę się wyspać