Grupa: Karmienie piersią
![]() |
|
![]() |
8.8.2010 (19:19)
musisz ja przestawic na mm bo ona poprostu chce cyca i mysle ,ze nie zalezy to od mleka ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
8.8.2010 (21:32)
hej ![]() bebilon jest bardzo dobrym mlekiem -polecanym przez pediatrow ,ma tez swoja cene niestety... Mysle ze mozesz sprobowac z bebilonem ale kup maly bo niewiadomo czy dobrze zareaguje,bo poprostu moze nie odpowiadac organizmowi.. |
![]() |
|
![]() |
9.8.2010 (10:26)
wszystko zalezy od dzidzi nie mozna powiedziec ze jedno jest super a inne nie bo kazde dziecko reaguje inaczej jak dla mnie najlepsze mleko bo najblizsze mleku matki jest bebilon ![]() bebiko jest tluste i u nie ktorych dzieci moze powodowac zaparcia -taka opinie dostalam od pediatry kiedy moja chrzesnica byla na bebiku i miala straszne zatwardzenia nan z kolei dzieci czesto lubia bo jest bardzo slodki ![]() tak naprawde nawet lekarz nie jest wstanie powiedziec ktore bedzie pasowalo twojej dzidzi bo to zalezy od dziecka, moja chrzesnica miala 3 razy mleko zmieniane przez lekarza bo nic jej nie pasowalo ![]() metoda prob bledow niestety pozostaje, ale ja radze sprobowac bebilon bo jak zasmakuje to fajnie bo to bardzo dobre mleko ![]() a gdzie za granica mieszkasz?? i jakie masz tam mieszanki dostepne?? ja tez za granica i nie podaje polskiego mleka bo czasami mozna kupic a czasmi nie wiec to byl by klopot jakby kiedys w sklepie zabraklo i ja podaje mleko dostepne tu gdzie mieszkam |
![]() |
9.8.2010 (11:09)
ale dlaczego musi ? po co kombinowac jakie mleko dawac skoro dziecko chce ssac piers ? i to jeszcze takie malenstwo? |
![]() |
9.8.2010 (11:36)
Witam Cię serdecznie jak mieszkasz za granicą to odpowiednikiem mleka Bebilon jest Nutrilon ( takie kupisz w holandii i innych krajach) Aptamil ( takie w Niemczech i Anglii) wyglądają pudełka tak samo jak z bebilonu tylko tak jak podałam nazywa się Nutrilon lub Aptamil ja byłam za granicą w niemczech i takie kupowałam do holandii jezdziliśmy na zakupy i też tam je kupowałam było w tej samej cenie w takich sklepach jak dm, scheckler, zeiman kosztuje ono od 10 do 12euro a w jakichś supermarketach można je dostać ale kosztuje nawet od 15euro Myśle że jakoś pomogłam polecam to mleko dajemy Wikuni od 3 miesiąca i ani razu nam nie zachorowała i oby tak dalej ![]() Pozdrawiam i powodzenia:* |
![]() |
9.8.2010 (14:05)
mój pił troszkę bebiko, potem bebilon na recepte, potem po połowie bebilon i nestle junior a teraz bebilon i nan nestle bebiko oceniam kiepsko, reszta oki. bebilon ma charakterystyczny smak nieco gorzkawy, ale to dobre mleko. nan nestle i nestle junior to dosć słodkie mleka. niesdługo już przejdziemy zupełnie na któeś z nich (bez bebilonu). za to synek mojej siostry pije tylko nan active. |
![]() |
9.8.2010 (14:57)
Mieszkam w irladnii i podawalam jej Aptamil ale strasznie po nim wymiotuje a innych pic niechce Wiem ze Aptamil to to samo co Bebilon ale jednak nie to samo ;P Z dostepem do tego nie mam problemu bo u nas w sklepie jest zawsze a zreszta niedlugo bede w polsce to sobie nazwoze ![]() |
Zaloguj się by móc odpowiadać w tym wątku.
Podobne dyskusje
Autor: dzina123 | Ostatnia odpowiedź: 28.12.2011 (10:48)
Autor: Koko84 | Ostatnia odpowiedź: 24.8.2010 (11:52)
Czytaj na czytelni
Mleko modyfikowaneDarmowe gry dla dzieci
Litery, cyfry, kształty, kolory, wymowa liter, odgłosy wydawane przez przedmioty. To wszystko znajdziesz u nas. Zapraszamy
Lubisz nas?
Masz konto na Facebooku? Dodaj nas. Dowiesz się pierwsza co u nas slychac, nad czym pracujemy, co nowego oferuje Benc.