|
#
marta63210
14.12.2012 (20:27)
Witaj Mój Olek ma problemy ze słuchem. Tympanometria wychodziła płasko i miał paracentezę a teraz czekamy na zdrenowanie uszu, Mogę Ci polecić dwóch na prawdę dobrych laryngologów. Olkowi powoli ale skutecznie pomagają. O rozwój Julka się nie martw, mój Olek rozwija się prawidłowo
|
|
#
lilithbb
28.12.2012 (23:26)
Hej moja córcia nie bardzo słyszy 60% na oba uszka. Mogę ci jedynie powiedzieć że często gdy dziecko nosi aparat niedosłuch zmniejsza się nawet o połowę.
A czy zwykłe badania słuchu (przesiewowe) wychodziły dobrze? Jeśli tak to prawdopodobnie synek ma uszkodzony nerw słuchowy.
Ile synek ma lat? Moja córa teraz 3 i juz bardzo dobrze sobie radzi, śpiewa, mówi - chodzi do przedszkola - aparat to nie problem
Weronika
13 lat 3 miesiące 12 dni
Jakub
11 lat 11 miesięcy 12 dni
Ania
9 lat 6 miesięcy 3 dni
|
|
#
justynka45
29.12.2012 (22:24)
Marta dziękuję ale za daleko od siebie mieszkamy żebym mogła skorzystać
lilithbb synek ma 5 miesięcy, czy badania przesiewowe wyszły hmmm niby tak ale jak zabrali bliźniaki na pierwsze badanie to jednemu z nich nie wyszło (wg nich Izie wg mnie pomylili dzieci i nie wyszło Julkowi) następnego dnia przyszli po Izę na kolejne badanie i to badanie wyszło
wniosek dwa razy uwzględnili wyniki Izy
w połowie marca mamy kolejne badanie ABR i wtedy się okaże czy niedosłuch wynika z niedojrzałości słuchu (w końcu to wcześniak) czy może taki jego urok
dziękuję bardzo za odpowiedzi
|
|
#
lilithbb
30.12.2012 (15:37)
Nie martw się na zapas - patrząc na wynik ubytek jest niewielki - z powodzeniem słyszałby bez aparatu - a jeśli trzeba by było to jakiś maluteńki
Weronika
13 lat 3 miesiące 12 dni
Jakub
11 lat 11 miesięcy 12 dni
Ania
9 lat 6 miesięcy 3 dni
|
|
#
kaska06
31.12.2012 (17:31)
witaj.
moja znajoma ma corke z takim problemem problem zniknal gdy zostala przeprowadzona operacja na 3migdal moja 2tygodnie temu miala tez taka operacje tyle ze u nas na słuch jeszcze nie weszlo choc lekarz powiedzial ze migdal byl bardzo duzy natomiast u znajomej oprocz usuniecia migdala wszczepili rureczki do uszu nie wolno z tym na basen trzeba do kapieli specjalne koreczki w i teraz dziewczynka słyszy bardzo dobrze.
PS w pl bylismy u roznych lekazy z Amelka i zaden nie widzial problemu ktory my widzielismy a tu lekarz odrazu wiedzial o co kaman w pl dobrego lekarza zeby znalesc trzeba miec duze szczescie na wszym miejscu skorzystalabym z opini kilku lekarzy wtedy bedziecie mieli pewnosc.
Amelka
14 lat 10 miesięcy 22 dni
Kinga
12 lat 4 miesiące 16 dni
|
|
#
joasiakram
31.10.2019 (11:16)
Swój niedosłuch leczyłem we wrocławskiej klinice https://medicuscare.pl/. Mają rewelacyjną kadrę, która ma świetne podejście do pacjentów. Miałem tam zakładany implant słuchowy i bardzo miło wspominam moją wizytę w Medicusie
|