|
#
paula
6.5.2016 (20:29)
Atopowe zapalenie skóry to choroba genetyczna o podłożu alergicznej więc nie możne jej mieć "chyba" albo się ją ma albo nie!
Najpierw fachowa diagnoza potem leczenie!
Wiem że teraz jest "modne" diagnozowanie AZS często niestety na wyrost 
A ja o tej chorobie mogła bym książkę napisać bo cierpi na nią 2 z 3 moich synów U nas AZS o wybitnym stopniu nasilenia mają nawet zasiłek pielęgnacyjny na to dostaliśmy bo tak źle jest 
Czym się u was przejawia AZS? Ile dziecko ma lat ?
|
|
#
kitka5
9.5.2016 (22:06)
hm a mi się wydaje, że do azs można mieć predyspozycje genetyczne, ale nie jest to choroba typowo genetyczna, ale mogę się mylić...moja siostra używa u syna serii lipikar http://www.laroche-posay.pl/artyku%C5%82/peaux-atopiques/a6019.aspx jej maluch ma pół roku teraz, a Twoje dziecko?
|
|
#
paula
10.5.2016 (07:26)
Nawet w wikipedii pisze i w każdej ulotce książce jaką mam na temat AZS że jet to choroba uwarunkowana genetycznie!
|
|
#
paula
10.5.2016 (07:28)
jest chorobą wrodzoną niestety dlatego napisałam że wielu lekarzy stawia teraz diagnozę że AZS nie mają ku temu podstaw bo nie raz to choroby wyglądające podobnie ale nie jest to AZS. A lekarze zobaczą zmiany no to diagnoza że atopowe i sterydy dają do smarowania i dumni z siebie że wyleczyli
|
|
#
WiolkaKlaman
16.5.2016 (08:37)
No właśnie, chyba najważniejsze jest w tym przypadku znaleźć dobrego dermatologa. Mogę ewentualnie polecić dermatologa z Warszawy
.Jednak warto też poszperać w internecie i poszukać wiadomości na temat AZS- z tego co kojarzę jakiś czas temu trafiłam na forum o AZS- może tam ci pomogą
|