|
#
ajka24
11.8.2008 (21:28)
Witam!!!ja miałam robione badania prenatalne,bez zadnej przyczyny,poprostu lekarz dał mi skierowanie i z niego skorzystałam.Moim zdaniem jest to bardzo fajna sprawa.Pozdrawiam:))))
Kamil
8 lat 1 miesiąc 0 dni
Julia
4 lata 6 miesięcy 5 dni
|
|
#
ela10
11.8.2008 (22:37)
ja urodziłam drugie dziecko w maju,mając 38 lat,w czasie ciąży bałam sie okropnie o dziecko,że urodzi sie chore,zresztą z pierwszą ciążą było to samo,ale teraz miałam większe obawy,,ale nie miałam możliwość zrobic takich badań,ponieważ u nas ich nie robią,a w odległym mieście trzeba by było drogo zapłacić,jeżeli masz możliwość to nie czekaj,po prostu zrób,
|
|
#
secondshe
12.8.2008 (13:03)
ajka24...a czy ze skierowaniem lekarza musiałaś za nie płacić?
Jeśli robi się na własną rękę to jakie to są koszta?
|
|
#
ajka24
12.8.2008 (16:54)
Czesc!!!Nie nieplaciłam.Jedynie płaciłam za film na płycie. Pozdrawiam
Kamil
8 lat 1 miesiąc 0 dni
Julia
4 lata 6 miesięcy 5 dni
|
|
#
zansia123
1.9.2008 (14:57)
WITAM,JA ROBIłAM TEST PAPP-A-SKIEROWAł MNIE lekaż bo nt wyszło duże.powiem szczerze stres goni stres niby test wyszedł ok ,ale lekarz mówi ,ze 100% niema.dopiero amniopunkcja potwierdzi,ale mnie nie wysłal bo wyniki są ok.I co z tego ,że są ok ,skoro ja nie mogę funkcjonować normalnie.ciągle widzę dzieci z downem.nawet zasnąć się boję ,zaraz śni mi się chory dzidziuś.usg połowkowe 11 września ach strach pomyśleć co zobaczę.ta ciąża to koszmar psychiczny dla mnie pozytywne myślenie nie pomaga
|
|
#
syla11
1.9.2008 (16:44)
nie mozesz sie tak stresowac . ja balam sie przez pierwsze 3 miesiace poronienia tyle sie naczytalam co chwile sprawdzalam czy czasem nie mam jakiegos plamienia a jak mnie brzuch zabolal to wpadalam w panike.ale staralam sobie wmawiac ze wszystko bedzie dobrze.teraz juz tylko obawiam sie porodu bo synus rozwija sie prawidlowo.
|
|
#
Konto nieaktywne
12.9.2008 (16:52)
Dziewczyny ja miałam robione badania prenatalne, lekarka dała mi skierowanie ze względu na wiek. I powiem wam jedno że jak bym je miała robić sobie od tak sobie to bym nie robiła.Z tego względu że bardzo to przeżywałam czy wszystko będzie ok z maleństwem .Jeżdziłam do Zabrza co kilka tygodni,bo badania robią w odstępach w danym tygodniu ciąży tz. 13 tydzień ciąży 21 tydzień bo badają rozwój ciąży w danym okresie ale dzięki bogu było wszystko w porządku i nie musiałam robić dalszych badań,a ile nerwów mnie to kosztowało tak więc decyzja należy do was pozdrawiam.
|
|
#
ajka24
12.9.2008 (17:18)
MOIM ZDANIE JEST DOBRZE WIEDZIEC CO NAS CZEKA PO URODZENIU DZIECKA, NIEZAPOMINAJMY TEŻ, ZE W TEJ CHWILI WYKONUJE SIE ZABIEGI OPERACYJNE W ŁONIE MATKI, TO WSZYSTKO JEST ROBIONE DLA DOBRA NASZEGO DZIECKA.WIADOMO ZE NERWOWKA JEST,ALE WOLE WIEDZIEC CO MNIE CZEKA, TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE:))
Kamil
8 lat 1 miesiąc 0 dni
Julia
4 lata 6 miesięcy 5 dni
|
|
#
paula
12.9.2008 (18:21)
Ajka ja mam takie samo zdanie właśnie dlatego że wiele chorób można leczyć już w łonie matki.Moja ciocia ma 43 lata ma skierowanie na badanie prenatalne i ona nie idzie bo nie chce ją czeka.Dla mnie to głupota!Wiedząc wcześniej że jest coś nie tak można pomóż dziecku,a tak to dzieciątko nie masz żadnych szans.
Gdybym ja była teraz w ciąży to chętnie zrobiła bym takie badanie żeby wiedzieć co z dzieciątkiem,ale decyzja jest indywidualna
Maciuś
2 lata 11 miesięcy 27 dni
Karol
1 rok 5 miesięcy 16 dni
Piotr
1 rok 5 miesięcy 16 dni
|
|
#
ajka24
12.9.2008 (19:00)
Ciesze sie bardzo paula, że masz takie same zdanie jak ja:)))
Kamil
8 lat 1 miesiąc 0 dni
Julia
4 lata 6 miesięcy 5 dni
|