|
#
Konto nieaktywne
11.6.2009 (00:05)
nie slyszałam... na szczęście mój synek nie doznal żadnego szoku , a nie raz usnal w innym miejscu, a obudzil sie tez w innym ufff..
|
|
#
Joanna84
11.6.2009 (11:35)
A widzisz szczęściaro Masz wyjątkowego malca, sporo dzieciaczków ma inaczej i stąd pewnie ta teoria. Najważniejsze, że Twój nie ma takiego problemu. Ciekawa jestem co będzie z moim synkiem :D No już niedługo zobaczymy ile prawdy jest w teorii... :D
|
|
#
Konto nieaktywne
11.6.2009 (17:12)
joanna84..kochana każde dziecko jest wyjątkowe i inne napewno podzielisz moje zdanie jak urodzisz ;) poczytałam i znalazlam
(..)Niemowlę lub małe dziecko może się budzić 5-8 razy w ciągu nocy (jeżeli cierpi na dziecięce zaburzenia snu, budzi się jeszcze częściej). Oczekuje wtedy, że znajdzie się w takiej samej sytuacji, w jakiej znajdowało się w chwili zasypiania i w jakiej czuło się bezpieczne. Jeśli zatem powiązało zasypianie ze spacerem w wózku, będzie się go domagać po przebudzeniu, jeśli zasnęło ssąc pierś, będzie jej szukać, kiedy otworzy oczy; jeśli zasnęło trzymając rękę taty, do niej będzie tęsknił w środku nocy... A przecież nic spędzacie nocy spacerując, karmiąc dziecko czy trzymając je za rączkę. Jak myślicie, jak się poczuje nasz mały Jaś, kiedy się nagle przebudzi? Będzie przerażony! Co gorsza, nie zdoła zasnąć, zanim nie powróci do wcześniejszej sytuacji, to jest zanim nie „odzyska” elementów zewnętrznych związanych ze snem.(...)
Wydaje mi się,że należy dziecko nauczyć tego, aby świadomie samo umiało zasypiać i najlepiej w swoim łóżeczku.I nie bedzie problemu! malec wie,ze pora spania i nic zlego się nie dzieje
No i wlasnie jestesmy na takim etapie...uczymy się tego
jesli chcesz to na przyszlosc podam tobie linka z madrymi wskazowkami+konsekwencja rodzica jest bardzo wazna
A jak samopoczucie synek grzeczny zycze wszystkiego dobrego
|
|
#
Joanna84
11.6.2009 (18:45)
Pimpi ja bardzo chętnie skorzystam z Twojego linka, bo w końcu dodatkowa wiedza na pewno nie zaszkodzi Jak możesz to podaj mi go, a na pewno postaram się wykorzystać niektóre wskazówki 
A mój synek na razie nie pcha się na świat. Za tydzień mamy termin ale nic nie zapowiada na tą chwilę, aby Maksio miał ochotę już się pojawić Szkoda, bo liczyłam na to, że lada dzień się urodzi :D
Ja również życzę wszystkiego dobrego
|
|
#
Konto nieaktywne
11.6.2009 (21:19)
http://vanilka.republika.pl/usnij.htm
oto link naprawde fantastyczna ksiazka jak dasz rade to zacznij od pierwszych miesiecy to w mig sie nauczy..bo czym dalej to gorzej
Nasz synek usnal dziś sam po 30min. uff!!!
Maksio śliczne imie kolezanka rowniez czeka na synka Maksia a jedna juz ma fajnie bedzie dobrze malutki juz wie kiedy wyjsc Wiktorek przeciagnal mnie 2 dni po terminie --hehheh ale wygladalam wtedy jak Fiona! mialam dosyc! hahaha mimo tego cudowny to byl okres az zazdroszcze Tobie bo zbliża sie coś cudownego,przezycie piekne Buziak:*
|
|
#
Gosiulek86
12.6.2009 (07:23)
Ja chcialam dać synkowi na imię Maksio. My nie poznawalismy plci do konca wiec mieliśmy opcje i dla dziewczynki i chlopca. A że pojawila się dziewczynka to jest Marcelinka. jak będzie kiedyś chłopczyk to i tak bedzie Maksio
|
|
#
Joanna84
12.6.2009 (19:34)
My od początku nastawialiśmy się na to imię ale mieliśmy do samego końca dylemat jaką pisownię zachować, czy Maksymilian czy Maximilian... jednak zostaliśmy przy polskim odpowiedniku... :D
|
|
#
Konto nieaktywne
12.6.2009 (20:12)
Ja gdybym miała chłopca to był by dla mnie ogromny problem bo mi się nie podobają męskie imiona Jest kilka,które ewentualnie mogło by być ale żeby jakieś imię męskie mną zawładnęło tonie 
|
|
#
pelllagiia
14.10.2009 (13:18)
Ja myślę, że można przyzwyczaić dziecko do spania w swoim łóżeczku pod warunkiem że nie je co 2 godzinny w nocy. A tak jest w przypadku mojej Hani. Od 2 miesiecy chodzę do pracy i nie wyobrażma sobie bym od 22, północy, potem 2, 4 i wkońcu 6 wstawała brała ją na karmienie, czuwała, odkładała do łóżeczka i szła spać, bo samej trudno wtedy zasnąć, nie wiem jakbym wtedy chodziła od pracy...
A jęsli dziecko nie je w nocy to na pewno dobrze żeby samo spało....
Hania
12 lat 1 miesiąc 10 dni
|
|
#
Polly21
23.4.2012 (11:03)
Ja osobisie wychowuje sama Anne
I od pierwszych dni spie z nią bo było miła łatwiej
Przyzwyczaiłam się do takiego spania
Szczerze mowiąc to mi jest wygodniej jak spi ze mna
Ale kazdy inaczej uwaza