|
#
Konto nieaktywne
10.11.2009 (22:29)
Sudocrem..jest ok,clotrimazol..jeżeli już sudocrem nie pomaga ...dobrze jest też zaparzyć rumianek o dodawać do kąpieli,oczywiście częstsze zmiany pieluch i wentylacja pupy dziecka....czasem dobrze jest też zmienić pieluchy na inne.
|
|
#
maleficae
11.11.2009 (00:27)
Witam mamusie Ja używam sudocrem i spisuje się bardzo dobrze.Ale na początku jak mój maluszek miał odparzenia(wtedy używałam jeszcze nivea)to położna poradziła właśnie Tormentiol i okazał się bardzo skuteczny.Nie dość że maść jest bardzo tania,to i bardzo dobra.Pozdrawiam
|
|
#
syla11
11.11.2009 (08:49)
My przy pierwszym odparzeniu stosowalismy sudocream, linomag, tormentiol, clotrimazol, nivea do pupci i bepanthol nic nie pomogło, az w konuc zaczelam robic zasypki z maki ziemniaczanej przestałam uzywac chusteczek, myłam pupcie wacikami nasaczanymi krochmalem wczeniej przygotowanym i tak po dwóch dniach zeszlo. Az tych masci najlepszy dla nas był bepanthen. Teraz uzywamy sudocremu jak sie zaczerwienia pupcia. Ale od tamtego razu a mial wtedy miesiac mamy spokoj z odparzeniami. A i wtedy uzywalismy tez przez pare dni tetrowych pieluch zeby był dostep powietrza ale był malutki wiec tak duzo nie sikal teraz nie byłoby szans na tetrowych, wietrzyc pupcie i jeszcze raz wietrzyc.
|
|
#
Konto nieaktywne
11.11.2009 (10:30)
no właŚNIE o tym zapomniałam co nap;isałaś Sylkwia ..chusteczki nasączane absolutnie w odstawkę,myjesz za każdym razem pupę ciepłą wodą z mydłem,osusasz dotykowo..i smarujesz np clotrimatozolum....
|
|
#
Konto nieaktywne
11.11.2009 (12:56)
Powiem tak. Moja żabcia odparzenia na dupce miała bardzo żadko. Jak tylko pojawiały się krostki na pupci automatycznie przy każdym przewijaniu myłam jej tyłek pod bieżącą wodą, suszyłam ręcznikiem i smarowałam linomagiem. Dodatkowo oczywiście wietrzyłam pupkę i częściej zmieniałam pieluchy. Może to i uciążliwe ale w ciągu dnia pupcia zdrowiała 
Co do clotrimazolum - stosuje się go raczej wtedy kiedy dziecko ma grzybicę (uporczywe krosty na wargach sromowych, rzadziej na pupce), tak więc raczej ne poleałabym do stosowania przy zwykłych pieluszkowych zapaleniach skóry.
|
|
#
justi1981
11.11.2009 (13:02)
my przechodzilysmy ostre pieluszkowe ze 2 mies temu,lekarka zapisala nam zincospray i fanie goil,ale nie do konca...mala kapalam codziennie w krochmalu z rumiankiem,zmienialam pieluszke nawet co godzine,duzo byla bez ale bylo wtedy cieplo...jak zaczelam smarowac sudocremem to dopiero zaczelo jej si egoic,tak wiec mysle ze ten specyfik jest najlepszy na pieluszkowe,ale meczylysmy sie chyba z miesiac
|
|
#
monika8419
11.11.2009 (14:33)
ja miałam clotrimazol i sie sprawdził,zeszło po dwóch dniach
|
|
#
Konto nieaktywne
11.11.2009 (14:34)
i pediatra polecała włąsnie clotrimatozol..nawet przy pępuszku bo jej się brzydko goił,ogólnie mówiła że clotrimazol jest uniwwersalny,na wiele schorzeń.
|
|
#
justi1981
11.11.2009 (16:00)
ja uzywalam clotrimazol dl asiebie jak mialam male zapalenie i faktycznie pomoglo bardzo szybko,ale nie wiedzialam ze dzieciom tez mozna tym smarowac
|
|
#
syla11
11.11.2009 (16:08)
mi polozna tez polecala ten clotrimazol.
|