|
#
mczapka3
6.8.2008 (10:28)
ja jestem na początku 6 miesiąca i już przytyłam prawie 7 kg. nie wiem który mieciąć jest u ciebie.
|
|
#
Tomushi
6.8.2008 (10:29)
@wertiss21, wszystko zalezy od Twojej skory, moze bedziesz miala szczescie (jakby to byla wielka tragedia ;) i nie bedziesz miala zadnych rozstepow.
W pierwszym trymestrze (tu zapewne jestes) nie przytyjesz wiele lub w ogole.
Tylko nie przesadzaj z zadna dieta! Masz jesc nie za dwoch (stary mit), jednak spozywaj pokarmy bogate we wszelkie potrzebne skladniki. w kazdym etapie ciazy rozwija sie jeden lub kilka organow bardziej intensywnie niz inne i dlatego powinnas jesc to na co masz ochote (zaufaj instynktowi).
Porozmawiaj z ginekologiem a poznasz wszystkie sekrety ;) On lub ona przepisze Ci wszelkie potrzebne witaminy i mineraly.
Kolejne trymestry powinny Cie juz bardziej zaokraglic, nie tylko w okolicy brzucha ;)
Nie jest to zadna wada, wiekszosc zdjec kobiet w ciazy ktore widzimy w prasie sa retuszowane, wiec nie zwracaj na nie uwagi.
PZDR
--
Rafael
3 lata 3 miesiące 14 dni
|
|
#
wertiss21
6.8.2008 (10:49)
A no własnie nie napisałam ile to już mamy d; no 20tygodni i 5 dni
--
Tomek
1 rok 8 miesięcy 22 dni
|
|
#
wertiss21
6.8.2008 (10:53)
hehe mam nadzieje że moja skóra na tym nie ucierpi d; a jeszcze bardziej że dziecko nie ucierpi ale lekarz mówił że rozwija się superowo nasz chłopak waży już 350g ((: nie stosuje żadnej diety tylko stałam się bardziej wybredna hehe (;
--
Tomek
1 rok 8 miesięcy 22 dni
|
|
#
Tomushi
6.8.2008 (10:58)
Tak jak pisalem, pierwszy trymest. Dobrze, ze zaufalas instynktowi :)
PZDR
--
Rafael
3 lata 3 miesiące 14 dni
|
|
#
wertiss21
6.8.2008 (11:09)
eee końcówka 4 miesiąca to 2 trymestr (: chyba że się myle (;
--
Tomek
1 rok 8 miesięcy 22 dni
|
|
#
Tomushi
6.8.2008 (11:14)
LOL moj blad, zawsze sie motalem w liczbach :P
Nie mylisz sie ani troche :) Fakt pozostaje faktem, ze powinnas teraz powoli nabierac na wadze :)
PZDR
PS. Skad u Ciebie te odwrotne emotki? :)
--
Rafael
3 lata 3 miesiące 14 dni
|
|
#
wertiss21
6.8.2008 (11:18)
a bo ja wiem jakieś takie moje małe zboczenie hehe d; ale jak narazie waże się codziennie i nie przybieram, pozdrowionka od Wioli i Tomusia (:
--
Tomek
1 rok 8 miesięcy 22 dni
|
|
#
akna77
6.8.2008 (12:03)
A ja jestem bardzo zmartwiona. Jestem w 6 tyg. już przytyłam ok.2kg. TO moja druga ciąża. W poprzedniej przytyłam 40kg. To był dla mnie szok. Wróciłam do mojej wagi sprzed ciąży w przeciągu roku. Jakie są wasze doświadczenia z 2 ciążą???? mam 160cm, i ważę w chwili obecnej 56kg.
--
Dawid
7 lat 10 miesięcy 25 dni
|
|
#
Kilolek
6.8.2008 (13:27)
No cóż, moje doświadczenia w tej dziedzinie są niestety nie najlepsze :( Do końca drugiego trymestru przytyłam tylko 2 kg, a w trzecim trymestrze przeszło 20 i niestety te kilogramy mi zostały. Synek ma 9 miesięcy a ja nie schudłam nawet kilograma. Oczywiście zaraz po porodzie zrzuciłam ok 10 kg (wody, dziecko itp) ale natychmiast to nadrobiłam mimo karmienia piersią i rygorystycznej diety z powodu kolek maluszka. Do tego rozstępy.. W ciązy ani jednego, mimo, że tyłam ponad 8 kg na miesiąc. Natomiast kiedy zaczęłam tyć po porodzie pojawiło się ich mnóstwo ale tylko na udach. Największym problemem jest brzuch, który niestety mi się nie wchłonął i nadal wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży. Ale każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna. Nie ma co sie martwić na zapas. Poza tym mój synek jest taki kochany, że warto było... No i mam teraz tyle na głowie, że nie mam czasu się martwić dodatkowymi kilogramami ;)
--
Kubuś
2 lata 9 miesięcy 26 dni
Michaś
10 miesięcy 0 dni
|